ART-GRAPHICS


EEN DEEL VAN MIJN WERK IS TE KOOP VIA DE SITE ARTLEADER.COM.
KLIK OP DE LINK VOOR MEER INFORMATIE.
KUNST KOPEN


PAINT

 


PORTRET


SCHETSEN

 


Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is cochem-1000.jpeg

Wat kan die Dick toch schetsen, mooi hoor.(Gerard) Prachtig Dick.(Marion)


FRUIT ART

2 X 36 FRUIT COLLAGE

36 collage fruit 2 100

36 collage fruit 100


EXPOSITIE

KuNstKieZen praktijk Willems Tandartsen Drachten


Thema Jeroen Bosch Lindensteijn Beetsterzwaag


Troonswisseling Augustinusklooster Nijmegen


Anders dan Anders Amapola De Wilgen


Dubbel Kroon De Lawei Drachten


Kantoor Notaris Kooi Beetsterzwaag

01.Beetsterzwaag kantoor notaris Kooi


Clubhuis DGCC Assen


ACHTERGRONDEN ART-GRAPHICS 

Waarom? Voor wie?

Het maken van iets is een bezigheid dat in basis voldoening geeft. Is dat niet zo, dan zul je het niet maken. Mogelijk alleen als er een andere reden is. Vaak financieel. Dan maken we iets met hulp van anderen. Groepsgewijs, ondergeschikt of sturend.

Je kunt niet iets maken als het al niet in je zit. Je bent er mee geboren. Hooguit kun je technieken aanleren om het maken te verbeteren.  Creativiteit is zo’n aangeboren eigenschap. Dit kun je niet leren. Je ziet het, voelt het, hoort het. Zelfs iets wat er niet is, zie je, hoor je, voel je.

Kunst, muziek, geest en emotie. Geest en emotie maken het zijn. Wat wordt er veel gedaan om dit te beperken. Regels, straffen, beloningen. Wedstrijden. De beste. Streven. Verlies. Opnieuw beginnen. Zelfs bedenken we iets voor na het zijn. Hemel en hel? Uitsluiten van groepen. Jij niet; ik wel.

Creatief probeert enkel zich zelf te zijn. Geen regels, geen ritmes, geen wedstrijd, geen groep, geen winst of verlies. Ga eraan voorbij als je het niets vindt.

MAAR WAT GEEFT HET EEN VOLDOENING HET TE MAKEN!

Ontlading.  Wat is het genieten iets te zien wat je raakt. Iets met je doet. Dat wil je altijd bij je hebben. Naar kijken. Aanraken. Ruiken

Voldoening. Zo is het begonnen. Als kind begin je. Je krijgt waardering. Je wordt gestimuleerd in waar je goed in bent. Je weet zelf wat je niet kunt. Toch moet het.  School moet. Werken moet, of ….? Je maakt het, doet het zoals je het beste kunt. Ook dan waardering. Soms afwijzing. Tekenen was er vanaf het begin. Zolang als ik weet.

Stimulering ook. Bijzonder dat de tekenleraar tienen geeft als je interesse hebt. Vakkeuze doe je uiteindelijk zelf. Maar stimulans bepaalt mede. Daarom een vak met tekenen. Uiteindelijk met veel regels en bemoeienis van anderen. Beperkte creativiteit. Veelal budgetgrenzen. Daarom er naast een vrije uiting. Vroeger op papier en doek. Pen, inkt, krijt, verf.

Openstaan voor nieuw. Vreemd eigenlijk. Kunst blijkt zeer vast te zitten in de geur van olieverf en gedateerde vermenigvuldiging technieken.  Dat kan toch anders!

Creativiteit kan op allerlei manieren geuit en gemaakt worden. Met behulp van de computer toch ook. Dit was de uitdaging in 2000. De eerste laptop en paint. De eerste schets. Nu prints, oplagen onbeperkt en zelfde kwaliteit. Maten groot of klein. Geweldig. Wat een nieuwe wereld.

Dan blijkt dat je “eigen hand” er al was. Verrassend. In 1970 met inkt en krijt. Nu als computer graphics.  Getekend met de muis.

Geniet, kijk. Dit doe ik. Jij ook? 

(ALLE AFBEELDINGEN ZIJN AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD)

drie logo's